Workshop: Ins en Outs van Geneesmiddelenonderzoek

Woensdag 8 februari 2017, 17:00 – 19u30, HB 4.43

In deze workshop krijg je een unieke kans om mee te denken en te discussiëren over de gang van zaken in de wereld van de farma. Deze workshop zal gegeven worden door Monique Drijkoningen en Basia Tigcheler die voor het farmaceutisch bedrijf Novartis werken als Clinical Research Associate (CRA). In deze functie coördineren en begeleiden zij geneesmiddelenonderzoek bij patiënten.

Het zal een afwisselende een interactieve bijeenkomst worden bestaande uit verschillende onderdelen:
De farmaceutische industrie ter discussie: Een ding wat zeker is: zonder deze industrie zijn er geen nieuwe geneesmiddelen. Toch is de farmaceutische industrie de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Hoe komt dat? En is dit terecht? Deze discussie zal in deze workshop uitgelicht worden. Je wordt ook uitgenodigd om zelf ook een standpunt in te nemen.
CRA en andere functies in de farmaceutische industrie: De industrie investeert miljarden per jaar om geneesmiddelen te ontwikkelen. Hoe gaat dit eigenlijk is zijn werk? Vanaf de ontwikkeling, tot het testen en op de markt brengen van een medicijn zijn veel mensen met verschillende functies en achtergronden betrokken. Welke carrièremogelijkheden zijn er binnen deze industrie? Deze functies komen tijdens de workshop aan de orde met speciale aandacht voor de rol van Clinical Research Associate (CRA) in het geneesmiddelenonderzoek.
Casus ‘Good Clinical Practice’: Hoe wordt in het geneesmiddelenonderzoek de veiligheid van patiënten gewaarborgd? Hoe weten we zeker dat de verzamelde gegevens valide zijn? Hiervoor zijn internationale richtlijnen opgesteld die bekend staan als ‘Good Clinical Practice’. In de workshop zal je hiermee kennismaken door het uitwerken van een aantal casussen.

De workshop is inclusief drinken en pizza. Er zijn een beperkt aantal plekken, dus VOL=VOL! Aanmelden via: WMByourfuture@umcutrecht.nl.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑